Русский  |  English  |  Dansk
Om osNyhederKalenderRussiske sprogNyttige informationerPartnereKontakter

banner_rs_da.jpg

banner_edu_en.jpg

banner849854.jpg

samtal(1).gif

banner1da.jpg

banner2da.jpg

banner3da.jpg

banner_rsda.jpg

banner_skolkovo_en.jpg

facebook_dk.jpg

мячиком 1

ruslands_stemme.gif

Russisk Center for videnskab og kultur i Danmark repræsenterer Den Russiske Føderale myndighed for SNG-forbindelser, landsmænd i udlandet og det internationale humanistiske samarbejde (Rossotrudnichestvo).

De overordnede målsætninger for Det Russiske center i København er at fremme russisk kultur og russiske sprog i Danmark, profilere det moderne Rusland, øge kendskabet til landets værdier og kompetencer, samt dets indenrigs- og udenrigspolitik med særlig fokus på det internationale humanistiske samarbejde, landsmænds behov for det russiske sprog og russisk kultur samt public diplomacy.

Målsætningen søges nået gennem intensiveret kontaktskabende virksomhed og dialog med statslige og ikke-statslige organisationer, kultur-, religiøse-, og videnskabsinstitutioner samt medier.

Det Russiske center, der ligger midt i Købehavn i en gammel bygning fra slutning af det 19. århundrede, arrangerer jævnligt udstillinger, teater forestillinger, filmfestivaler, emneaftener, koncerter, forelæsninger, seminarer med videre for at styrke internationalisering af det russiske kulturliv.

Centret har en biograf- og koncertsal med 100 pladser. I salen finder bilaterale- og internationale konferencer, mindeaftener om de vigtige dage i den russiske og russisk-danske historie, koncerter, forestillinger og filmforevisninger af russiske og udenlandske film sted.
Der findes et galleri i Centret, hvor kunst-, foto- og brugskunstudstillinger af russiske samt udenlandske kunstnere finder sted.

Musiksalonen, der ligger tæt ved galleriet er stedet for festaftener, seminarer, forelæsninger samt kammerkoncerter. Salonen har plads til ca. 70 personer.

Russisk Center for Videnskab og Kultur har også et bibliotek som indeholder mere end 9000 bøger på russisk. Der er skønlitteratur, faglitteratur, lærebøger, arbejdsmanualer, leksika, tidsskrifter, kunstbøger, noder og partiturer, musik-cd´er af sovjetiske og russiske komponister, musik videoer og dvd´er.

Undervisning i russisk sprog har været et af Centrets hovedopgaver i mange år. I dag er der 9 forskellige hold i russisk samtidig med at russiske børn (3-16 år) får mulighed for at få undervisning i russisk sprog, litteratur og historie om lørdagen. Desuden er der altid forskellige aktiviteter og kurser. F.eks. det dansk-russiske teater ”Dialog”, men også dans, kunst, skakspil og psykologi.

Russisk Center for Videnskab og Kultur i København repræsenterer Rossotrudnichestvo ikke blot i Danmark men også i andre skandinaviske lande og støtter dermed russiske foreninger i både Norge og Sverige.

31.07.2017
Et foredrag "Livet og arbejdet af den store marine kunstner"

31. juli afholdes et foredrag "Livet og arbejdet af den store marine kunstner" på Russisk Center for videnskab og kultur i anledning af 200-året for fødslen af Ivan Konstantinovich Ajvazovskij. Foredraget afholdes af underviser Elena Arsenyeva Sand.

09.08.2017
Soloskuespillet "Skuespilleren foran et vildledende spejl"
9. august inviterer Russisk Center for videnskab og kultur til soloskuespillet "Skuespilleren foran et vildledende spejl" udført af Aleksey Yakimanskij, skuespilleren fra Samara Dramateater "Kammer scene".
01.09.2017
"Frøken Julie", et teaterstykke for voksne
1. september præsenterer Russisk Center for videnskab og kultur "Frøken Julie", et teaterstykke for voksne af "Teateret ved Narva Porten" (Skt. Petersborgs Børneteater).
02.09.2017
"Canterville-spøgelse", et teaterstykke for børn
2. september inviterer Russisk Center for videnskab og kultur til "Canterville-spøgelse", en fortælling af Oscar Wilde opført som et teaterstykke for børn. Stykket præsenteres af "Teateret ved Narva Porten". (I anledning af det nye akademiske års start.)
15.09.2017
Koncerten "Russiske souvenir"
15. september er Russisk Center for videnskab og kultur vært for koncerten "Russiske souvenir" med operasangere fra Rusland og nordeuropæiske lande.
06.07.2017
Russisk sprog og historie
I 2017/18 tilbyder Russisk Center for Videnskab og Kultur et anderledes sprogkursus i russisk.
28.05.2017
Det tredje verdensmesterskab for unge landsmænd, afholdt i Kazan
Fra d.14. til d.20. maj 2017 blev det tredje verdensmesterskab for unge landsmænd afholdt i Kazan - Tatarstans hovedby.
24.04.2017
Rapport om første, konstituerende Kongres for Sammenslutningen af russiske teaterledere i udlandet
Den 6. april afholdtes i Skt. Petersborg første konstituerende Kongres for Sammenslutningen af russiske teaterledere i udlandet. Arangementet fandt sted umiddelbart før den internationale teaterfestival i ”Det Baltiske Hus”. Festivallen, der har navnet ”Møder i Rusland”, afholdes allerede for 19. gang.
Russisk Center for Videnskab og Kultur
Vester Voldgade 11, 1552 København, tel./fax (45) 33 15 83 33, e-mail:

© 2012 Du må gerne bruge og videregive oplysningerne til andre, hvis du sørger for tydelig henvisning til Russisk Center for Videnskab og Kulturs hjemmeside.